Een bericht van Sinterklaas in het vriendenboekje

Laat Sint of Piet iets in het vriendenboekje van je kindje schrijven

Wat een verrassing voor zoon- of dochterlief!

Er komt een moment dat het vriendenboekje van je kindje bijna dagelijks naar school meegaat zodat alle vriendjes erin kunnen schrijven. Waarom niet aan de grootste kindervriend vragen of hij erin wil schrijven?
Dat wordt een wel heel persoonlijk schoencadeautje! Stop het vriendenboekje samen met wat lekkers voor het paard in de schoen. Misschien met een lief briefje erbij. Als Sint die avond nog tijd heeft kan het boekje de volgende ochtend al in de schoen gevonden worden. Maar er kan natuurlijk ook een kort briefje worden achter gelaten met een klein schoencadeautje of wat lekkers. Sinterklaas geeft aan dat hij er graag iets in schrijft en dat je zoon of dochter de volgende keer het vriendenboekje mag verwachten. Zo hebben Sint en Piet er wat meer tijd voor.
Wij hebben het al vaker gedaan, en telkens zijn de kinderen dol enthousiast dat Sint of Piet nu ook tot hun ‘beste vrienden’ horen. Trots worden de boekjes meegenomen naar school om aan iedereen te laten zien wie er in hun vriendenboekje heeft geschreven.

Enkele tips wat met het vriendenboekje te doen:

  • Gebruik een foto van Sinterklaas of een van de pieten van internet
  • Heb je een leuke foto van je kindje samen met Sinterklaas of Piet? Gebruik die dan, zo wordt het nog persoonlijker!
  • Stop er een briefje bij waarin wordt bedankt voor het lekkers voor het paard en dat ze het een eer vonden om in het vriendenboekje te mogen schrijven.
  • Probeer de tekst in rijm te schrijven.
  • Voor ouders van oplettende kinderen; handschrift aanpassen!
  • Versier de pagina’s met kleine sint en piet stickertjes.
  • Het hoeft allemaal niet te ingewikkeld, het gaat om het idee!

Wat kunnen Sinterklaas en Piet zoal in het vriendenboekje schrijven?

Het kan nog best een uitdaging zijn om het vriendenboekje te vullen. Maar denkend aan het blije gezichtje wanneer je kindje het vriendenboekje terugkrijgt zal zeker helpen! Hieronder hebben we alvast een aantal tips gegeven voor het invullen van de specifieke vragen. Het leukst blijft natuurlijk als je het zo persoonlijk mogelijk houdt!