Volg de spannende avonturen van Sint en de Pieten bij het sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal mag je eigenlijk niet missen als je graag op de hoogte wilt blijven over het wel en wee van Sint en Piet. Vier weken lang maakt Dieuwertje Blok dagelijks contact met Sinterklaas en de Pieten. De verhaallijn begint een week voor de intocht, eerst vanaf de stoomboot, later in het huis. Natuurlijk wordt er uitvoerig verslag uitgebracht tijdens de landelijke intocht die groots wordt gevierd.
De show zit goed in elkaar, veel afwisseling; moppen, inzendingen van de kinderen thuis, woordgrapjes (voor de ouders), live contact en een spannend verhaal. Er gaat ieder jaar weer van alles mis; met de boot, de pakjes, de pepernoten en de pieten. Erg leuk om te volgen, het wordt allemaal nog spannender en de kinderen kijken er echt de hele dag naar uit.
Veel basisscholen volgen het programma van het Sinterklaasjournaal. Er bestaat een lesprogramma zodat de scholen de juiste ‘verhaallijn’ kunnen volgen. Meestal wordt er aan de hand van dit programma ook iets bijzonders gedaan en hulp gevraagd aan alle kinderen van Nederland.
Er werd een keer door heel Nederland rode ballonnen gevonden door kinderen die ze dan via school in hun schoenen terug konden geven aan de Piet die ze verloren was. Er is cadeaupapier gemaakt en driftig gezocht naar de sleutel van de pakjeskamer die tussen de pepernoten terecht was gekomen. Kortom, ieder jaar is er weer iets bijzonders aan de hand waardoor kinderen nog meer betrokken raken met het hele Sinterklaas gebeuren.

Het Sinterklaasjournaal wordt dagelijks uigezonden, duurt slechts 10 minuten en alle filmpjes kunnen bijna direct na de uitzending nagekeken worden op de site van het Sinterklaasjournaal.  In de vroege avond is het vaak erg druk op de site waardoor het traag kan worden. Een tip is om het in de middag te proberen.

Eerste aflevering van 2019 op maandag 11 november! Dagelijks om 18.00 uur bij Zapp op NPO 3. 

De afgelopen jaren was er ook een speciaal thuispakket. Zodat de kinderen thuis mee konden doen. Dit jaar is er (vooralsnog) alleen een lespakket voor scholen te koop.
Het lespakket voor scholen kan besteld worden via deze link: