Zelf aan de slag

Knutselen, kleuren en bakken voor Sinterklaas

Sinterklaas is een gezellige, maar vooral actieve tijd. Er wordt heel wat verwacht van de ouders; winkels afgelopen om die schoentjes te kunnen vullen, verlanglijstjes in de hand op zoek naar dat ene speciale cadeautje. Briefjes en gedichten dienen geschreven te worden, laat staan die surprises waar ook heel wat creativiteit voor nodig is.

Hiernaast willen de kinderen ook graag bezig gehouden worden; kleurplaten komen tevoorschijn, pietjes, sinterklaasjes en stoomboten worden geknutseld. Zelf bakken is natuurlijk het lekkerst; pepernoten en speculaasjes, misschien wel borstplaat?

Bij het Sinterklaasfeest komt heel wat kijken. Hier op Sinterklaastips begrijpen we dat het af en toe wat te veel wordt voor de goedbedoelde ouders. Wil je graag met de kids aan de slag, dan kun je hier terecht voor leuke ideetjes; kleuren, recepten, knutseltips, hulp bij surprises, gedichten en meer.


Gezellig knutselen voor Sinterklaas

Ga lekker samen met de kids aan de slag in deze gezellige Sinterklaastijd, knutsel een pietje van papier, maak leuke kralenplankjes en nog veel meer.

Simpele Sinterklaas recepten om heerlijk van te smullen

Bij Sinterklaas hoort suikergoed en marsepein. Maar vooral ook de speculaasbrokken, pepernoten en taai-taaipoppen. Ga dit jaar lekker zelf aan de slag, met simpele basisrecepten.

Inspiratie voor leuke en originele Sinterklaas Surprises

Ieder jaar wordt er van alles in elkaar geknutseld, de ene surprise nog mooier, grappiger of origineler dan de ander. Ben je zelf niet zo creatief, of heb je dit jaar even geen idee wat je nou weer moet maken voor je klasgenoot, vriend, collega of familielied? Geen nood, op Sinttips vind je genoeg inspiratie om vol vertrouwen aan de slag te gaan!